Over mij

ZichtBahr maken is mijn passie. Jou, jouw uitstraling en persoonlijkheid, jouw passie, jouw glimlach, jouw bedrijf. Een bijzonder moment, een speciale dag. Het prachtige spel van licht en schaduw.

 

Fotograferen doe ik al sinds mijn jeugd. Eerst spelenderwijs, na een beroepsopleiding sinds 1988 als professioneel fotograaf: in de studio en op locatie, voor kranten, tijdschriften en fotopersbureaus, voor bedrijven en particulieren, in loondienst en als freelancer. Altijd zoek ik naar het beeld dat het verhaal vertelt. Of het nu gaat om een interview, een trouwreportage, bedrijfsfotografie of een bedrijfsevenement. Of om een uitvaart of een geboorte. Bij een dergelijke emotionele levensgebeurtenis blijf ik discreet op de achtergrond. De foto’s vormen een waardevolle herinnering.

 

Stralen voor de camera

 

Je hebt gevoel voor authentieke, unieke momenten nodig om die weer te geven. Gevoel  voor de sfeer in het bijzondere samenspel tussen mensen, activiteiten en locaties. Je moet weten hoe je mensen in hun element krijgt voor de camera. De kwaliteiten die ik naast de fotografie heb ontwikkeld als Ki- en Chi Neng Qigong-trainer en beweegcoach (www.sonrisas.nl) helpen mij daarbij: mijn inlevingsvermogen en mijn vaardigheid om speels en toch doelgericht met mensen om te gaan. Als trainer help ik mensen fysiek en mentaal weer in balans te komen en meer uit zichzelf te halen. De Ki-principes zijn direct toe te passen in het dagelijks leven en geven ontspanning, ook als ik je voor de camera laat stralen. Dan zorg ik voor de juiste energie (Ki = japans voor energie). En als je je op je gemak voelt straal je vanzelf uit wat je bent.

 Oog voor meer

 

Mijn oog ziet meer: het spel van licht en schaduw, een bijzondere sfeer. Daarin leef ik mij uit: ook in mijn vrije tijd in mijn eigen creatieve werk. Zo kan ik als hartstochtelijk surfer ook tijdens het surfen bijna niet stoppen met foto’s maken. Er zijn dan zo veel mooie momenten met licht te vangen. Allebei tegelijk kan niet, maar soms kan ik bijna niet kiezen tussen surfen en fotograferen.

De foto maakt zichtbaar hoe blij ik word van de sfeer van het surfen en de fotografie daarbij. Waar word jij blij van en hoe kunnen we dat samen zichtbaar maken? Laten we het daar eens over hebben bij een kopje koffie.